За підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні 26-27 листопада та 3-4 грудня 2019 року в Києві відбудуться тренінги для шкільних вчителів на тему «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик».

Проект «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик» відбудеться в рамках підтримки нової шкільної реформи Міністерства освіти та науки Україні, яка була розпочата у вересні 2018 року і націлена на зміну програми навчання в середній школі, з включенням до неї інклюзивної освіти, критичного мислення, диференціації, управління поведінкою та інтегрованих уроків.

Учасники проекту «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик» зможуть взяти участь у двох дводенних тренінгах, які відбудуться в Києві 26-27 листопада та 3-4 грудня 2019 року в America House Kyiv. В ході двох 12 годинних тренінгів, які будуть проводити провідні фахівці Наталія Софій та Юлія Найда, 40 викладачів середніх шкіл України, зможуть отримати нові практичні навички щодо впровадження успішних інклюзивних практик, апробованих в Україні та США, в свою навчальну діяльність.

Тренінги будуть проведені для вчителів середніх шкіл, що представляють різні області України. Після цих тренінгів, їх учасники зможуть провести власні скорочені міні-тренінги для своїх колег.

Контент тренінгів:
1. Загальний огляд-презентація системи шкільної інклюзивної освіти.
2. Знайомство з американської та європейськими системами шкільної інклюзивної освіти.
3. Практичні поради з організації ефективної системи інклюзивної освіти в класі та середньої школі.
4. Знайомство з інструментами онлайн освіти (наприклад, з онлайн платформою Coursera та Ed-era та онлайн курсами на їх базі, пов’язаними з інклюзивною освітою).

Учасникам тренінгів, що пройдуть конкурсний відбір, будуть компенсовані витрати на проїзд, проживання та харчування. До участі в проекті запрошуються виключно викладачі СЗШ.

Щоб взяти участь у конкурсі та стати учасником проекту, заповніть анкету за посиланням https://forms.gle/QJ68hUuJEJhfNuuq6 не пізніше ніж 10 листопада 2019 року. Результати конкурсу буде оголошено не пізніше 15 листопада 2019 року. Якщо у вас виникли будь-які питання щодо проекту, пишіть на spilna.dopomoga@gmail.com.

Напишіть відгук