З радістю повідомляємо, що з вересня 2019 наша організація, при підтримці Посольства США в Україні, розпочинає реалізацію проекту «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик». Проект буде складатися з інформаційної кампанії та двох дводенних тренінгів.
Інформаційна кампанія буде складатися з розробці та розповсюдження інформаційної брошури, а також зі створення та розміщення в соціальних мережах інформаційного контенту.
Тренінги будуть проведені для вчителів середніх шкіл, що представляють різні області України. Після цих тренінгів, їх учасники зможуть провести власні скорочені міні-тренінги для своїх колег. Дата проведення тренінгів: листопад 2019.
Контент тренінгів:
1. Загальний огляд-презентація системи шкільної інклюзивної освіти.
2. Знайомство з американської та європейськими системами шкільної інклюзивної освіти.
3. Практичні поради з організації ефективної системи інклюзивної освіти в класі та середньої школі.
4. Знайомство з інструментами онлайн освіти (наприклад з онлайн платформою Coursera та онлайн курсами на її базі, пов’язаним з інклюзивною освітою – https://ru.coursera.org/learn/disability-inclusion-education, https://ru.coursera.org/learn/inclusive-design. Або ed-era https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-SmartOsvita+Par+1/about, https://courses.ed-era.com/courses/course-v1:EdEra-SmartOsvita+Inc+1/about).
Учасники тренінгів будуть відібрані в ході відкритого конкурсу, який буде оголошений в жовтні 2019. Інформація щодо конусу буде розміщення на сайті та веб-сторінці ГО «ВР «Спільна допомога». Слідкуйте за новинами!

 

photo_2019-09-16_14-55-06 spil_na_dopomoga_colour

Напишіть відгук