Сьогодні, 5 грудня, відзначають щорічне свято – Міжнародний день волонтерів. Цей день присвячують тим людям, які не шкодуючи своїх сил і коштів беруть участь у різних акціях і програмах соціальної допомоги. Українські Новини зібрали інформацію про цей день.

579ae4237721e-------------------------_1200

У 1985-му році на 40-й сесії Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати п’яте грудня як Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку”.

Це свято було встановлено з метою закликати якомога більшу кількість людей до допомоги та участі добровольцями в різних акціях і програмах по взаємодопомоги.

Волонтери відіграють величезну роль у житті суспільства, незалежно від того, якою діяльністю вони займаються. Допомога волонтерів важлива навіть у сфері інформаційних технологій, в якій добровольці створюють веб-сайти, розробляють навчальні плани для шкіл. Генеральний секретар ООН у цей день закликає уряди створювати якомога більше можливостей для добровольців, адже це необхідно для розвитку країн і суспільства в цілому.

Деякі волонтери ризикують життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів, або інших надзвичайних ситуацій.

Також цей день можна вважати святом тих, хто допомагає персоналу в дитячих будинках, будинках престарілих, лікарень швидкої та інших соціальних установ.

В Україні в останні роки кількість волонтерів зросла у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Донбасі. Часто волонтери ризикують своїм здоров’ям і життям заради того, щоб допомогти місцевому населенню і бійцям Збройних сил України, які захищають країну.

В Україні є певна частка волонтерів, які займаються збором необхідних продуктів і речей, а також контролюють їх відправлення в зону АТО. Українські бійці дякують волонтерам за підтримку як моральну, так і матеріальну. Тому особливої уваги в Міжнародний день волонтерів заслуговують ті, хто підтримує бійців усіма силами у важкий період для країни.

 

https://ukranews.com/ua/news/533678-yaki-svyata-vidznachayut-5-grudnya-u-sviti-ta-ukraini

Напишіть відгук